maart 13, 2017 Janine Wolfs

Afhankelijk van je opleiding en de tijd waarin je geboren bent, heb je wellicht geleerd dat “alles wat je wilt, dat je dat kunt bereiken”. Misschien is dat ook wel  (dat laat ik in het midden), maar word je daar ook gelukkig van?

Als klanten bezig zijn met een carrière switch of een dergelijk traject, zijn ze vaak geneigd op zoek te gaan naar iets wat ze kunnen. Wat ze beheersen. Maar betekent dat automatisch ook dat je daar blij(er) of gelukkig(er) van wordt?

Want ook al kun je iets goed, dat betekent nog niet automatisch dat je het ook leuk vindt.

Zo kan ik bijvoorbeeld best goed boekhouden. Ik kan gestructureerd werken en heb snel overzicht en vaak ook wel de rust om al die dingen nauwkeurig in te vullen in mijn digitale boekhoudprogramma. Maar vind ik het echt leuk? Nou nee. Ik ben liever bezig met de kern van mijn werk; het contact met mensen, het verrassende en ontspannende van een gesprek, de blijdschap bij mezelf en anderen als ze iets hebben gevonden bij zichzelf waar ze meer verder kunnen. Daar word ik blij van!

Dus als je bezig bent met een onderzoekje bij jezelf, wat je allemaal kunt doen gaan na deze baan, vraag jezelf dan af:

  • * Wat KAN ik?
  • * Wat WIL ik? (deze twee in willekeurige volgorde)
  • * Vind ik dat ook echt LEUK/FIJN om te doen?

Wellicht komen er (meer of) andere antwoorden naar boven in je zoektocht.  En als dat niet het geval is, kun je altijd een coachgesprek aanvragen, zodat ik je daarbij kan helpen.

Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *