januari 30, 2013 Janine Wolfs

Wil jij weten welke kwaliteiten je in huis hebt?

Het wordt zo vaak gevraagd  in een sollicitatiegesprek: “kan je benoemen wat je kwaliteiten zijn, waar jij goed in bent?”. En dan is het natuurlijk fijn dat je dat overtuigd kan benoemen. Want het benoemen van je kwaliteiten geeft je zelf inzicht in wat je goed kan, wat je allemaal hebt bereikt en wat voor iemand je bent.kwaliteiten

Maar het werkt ook bekrachtigend. Probeer maar eens iedere dag een hetzelfde succesverhaal te vertellen tegen iemand: het voelt goed om dat te doen! Daarom is het zo belangrijk om te weten wat je kwaliteiten zijn. Ze zijn de bouwstenen van je loopbaan en van jou als mens.

In een loopbaangesprek besteden we aandacht aan jouw kwaliteiten. Op alle gebieden van je leven. Want op al die gebieden neem jij jezelf mee. Alleen ben je soms geneigd bepaalde kwaliteiten te “beperken”tot een bepaalde context. Bijvoorbeeld: je gebruikt je overredingskracht heel vaak in de context van je werk als verkoper, maar “vergeet”dat te doen als je met collega’s samen werkt. Of als je in een gesprek bent met je baas.

Zo zie ik ook vaak mensen met een “rustige”(zeg maar saaie) baan met daarnaast een zeer weelderig en actief privé leven. De kwaliteiten en affiniteiten van het privé leven blijven alleen in die context, waardoor ze vast blijven zitten in saaie banen die geen uitdaging (meer) bieden. Menigmaal zijn mensen geweest in een training of gesprek, die er achter gekomen dat ze hun kwaliteiten te “nauw” bekijken. Dat heet tunnelvisie.

In een loopbaangesprek maken wij je tunnelvisie  “open”, waardoor je een breder en vollediger zicht krijgt op wat jij allemaal in huis hebt. En wat voor mogelijkheden je hebt in je loopbaan. En geloof me; er is meer mogelijk dan je nu denkt…

Je mag me bellen of mailen voor een coachgesprek of voor meer informatie op 06-51018207

Voel je welkom…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *