mei 20, 2015 Janine Wolfs

Lief zijn voor jezelf in je loopbaan.

Ieder loopbaanproces is een proces. een PROCES.  En kenmerkend van een proces is dat het zich kenmerkt door vallen en opstaan. Totdat je het onder knie hebt. Het kan gaan om bepaalde vaardigheden die je onder knie wilt krijgen, of een doel bereiken (bijvoorbeeld de eerste worden in een sollicitatieprocedure).

Je blijft proberen, proberen, proberen totdat je merkt dat je er makkelijker in wordt.

Wat je zeker nodig hebt in een leerproces is  “lief zijn jezelf”. Jezelf kunnen zien en voelen als een kind wat voor de eerste keer iets nieuws leert. Wat doe je dan ?  Je stelt het gerust, troost het als het verdrietig is, je geeft het complimenten, je moedigt hem aan, je stimuleert om weer “back”on the horse te gaan. Je maakt grapjes om het allemaal wat luchtiger te maken.

Kortom, lief zijn voor jezelf is jezelf zien als een “work in progress”, werk in uitvoering. Je bent niet “af”.  Niemand is “af”. En dat is maar goed ook. Je bent in ontwikkeling of liever: je bent aan het groeien. Als een plantje. Zorg goed voor jezelf dan komt de rest ook goed. Ook die baan (of dat andere wat je zo graag wilt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *