oktober 20, 2017 Janine Wolfs

ontslagWaarom rust zo belangrijk is…….(bij die nieuwe baan vinden)

Vaak is er een reden waarom je niet meer werkt in je oude baan. Je bent ontslagen, je vond het niet zo leuk meer, ze gingen reorganiseren, ga zo maar door. Ook al lijkt de beslissing VOOR jou te zijn genomen,  vaak zie je achteraf dat het “goed”voor je was. En ook al was het niet “goed”voor je ….je verandert er niets aan. Lastig? Misschien. Pijnlijk? Soms.

Hoe dan ook: je moet verder. Maar dan wel op een”goed” spoor. Een spoor wat vertrekt vanuit een sterk en prettig punt vanuit jouw zelf.

spijtAls je nog steeds rancune of verdriet hebt over wat je hebt verloren, kan je niet vrij en blij op zoek naar de nieuwe baan. En wees nou eerlijk: zou jij een mopperend en chagrijnig iemand aannemen als hij op sollicitatiegesprek komt?

Dus neem RUST> rust om tot jezelf te komen, rust om eens te vertragen, rust om je blik te verruimen en erachter te komen dat je nog veel meer in huis hebt dan je in je laatste baan hebt laten zien. Misschien heb je rust nodig om nog eens goed  terug te kijken. Hoe dan ook; een beetje rust zal jou geen kwaad doen. Dus jouw “sollicitatieproces”ook niet.

ontsapnningMet rust komt er ook acceptatie en vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, en in het leven. De overtuiging dat er ook voor jou wordt “gezorgd” kan dan zijn intrede doen.

Je hoeft niet altijd te knokken. Soms mag je gewoon even uitrusten.

 

Wil je meer informatie hoe je dat doet? Je kunt me bellen op 0651018207

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *