november 10, 2013 Janine Wolfs

solliciterenWaarom een loopbaangesprek een toegevoegde waarde kan zijn als je werk zoekt.

Het traditionele solliciteren gaat uit van een AANBOD. Er is een (beperkte) hoeveelheid vacatures en je mag blij zijn als jij er voor uit wordt genodigd. Je doet je best om ze te vinden op het internet en in de krant, je doet je best om leuke brieven te schrijven , op te vallen of andere dingen. Jij mag je aanpassen.

Bij een loopbaangesprek draai ik het om. Een loopbaangesprek is van toegevoegde waarde omdat eruit wordt gegaan van JOUW kwaliteiten en wat JIJ te BIEDEN hebt. Hierbij ga ik uit van jouw toegevoegde waarde aan de arbeidsmarkt, jouw bijdrage. In al mijn werkzaamheden als loopbaancoach, ga ik uit van jouw kwaliteiten en krachten, om jou in je kracht te zetten. Want dan zijn mensen op hun best en tot bijzondere dingen in staat. Ook jij.

Dus bij een loopbaangesprek ga ik uit van de vraag : wat heb jij te bieden?images

Voel je het verschil?

Het loopbaangesprek kan je vergelijken met boodschappen doen met een lijstje. Jij kijkt naar waar jij zin in hebt, wat je te besteden hebt en waar jij behoefte aan hebt. Des te duidelijker en doordacht het lijstje, des te makkelijker boodschappen doen.

Het traditionele solliciteren waarbij jij reageert op vacatures, is alsof je gaat winkelen ZONDER LIJSTJE, je bent blij met alles wat je tegenkomt en misschien koop je wel het eerste het beste leuke jasje wat je ziet, zonder verder te kijken of te vergelijken met andere winkels.

Ik zie het gebeuren, ook met banen.

Maar jij begrijpt net als ik dat het op langere termijn geen lang leven beschoren is. Het aller belangrijkste op de werkvloer, nu juist in deze tijd, is dat je enthousiast bent in je werk. Of het nu gaat om receptioniste zijn, beleidsmedewerker of therapeut, alles begint bij MOTIVATIE. En waar komt die motivatie vandaan?

Juist, uit jou zelf.

6642742-lente-bloemen--witte-tulpen-op-de-achtergrond-van-de-hemel-purissima-verschillendeWaar word je blij van?

Waarbij ben jij helemaal in je element?

Welke problemen gaan jou aan het hart?

Voel jij geroepen om hier iets aan te doen?

Geloof me. Iedereen heeft een missie. Jij ook. En omdat we allemaal uniek zijn, is je missie ook uniek.

Samen met mij vind je deze missie (weer) en krijg je mogelijkheden en tools aangeboden HOE je deze missie vorm kan geven in je leven.

Je bent van harte welkom voor een coachgesprek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *