augustus 1, 2013 Janine Wolfs

spiegelNatuurlijk voel je je weleens onzeker. We ervaren allemaal weleens onzekerheid alleen praten we er niet graag over. Desondanks vind ik het belangrijk om het te bespreken, want iedere emotie “brengt”je iets. Zo ook onzekerheid.

Onzekerheid is soms voor mij een teken van “voorzichtig aan doen”. Met mezelf. Met mijn nieuwe plannen. Je bent geen machine, geen computer, dus je kunt jezelf niet “commanderen”om bepaalde dingen te doen die je eng vindt. Correctie: dat kan wel maar dat kan zeer geforceerd en gekunsteld voelen of overkomen. En dat kost veel energie.

Iedere emotie heeft de intentie om je verder te helpen. Als je deze emotie, zoals onzekerheid in zijn intentie kunt aanhoren en zien, dan lost hij als het ware op. Je kan hem integreren in je lijf zodat je ook weer verder kunt. Soepel en authentiek.

Als je dingen authentiek kunt doen, dan doe je ze VANUIT jezelf. Omdat je dat wilt. Of omdat je gemotiveerd bent.

natuurlijkEn authentiek wil eigenlijk gewoon zeggen: natuurlijk. Op een “naturel”manier. Zoals jij het werkelijk voelt en ervaart.

Niet omdat je vindt dat het zus en zo MOET.

Of omdat de buurvrouw het zegt. Of je moeder 😉

Nee, omdat jij het wilt.

En dan heb je automatisch meer zelfvertrouwen. En omdat je meer zelfvertrouwen voelt, ben je positiever ingesteld, en pak je meer aan en….durf je misschien toch datgene te doen wat je altijd niet durfde.

Dus ga altijd uit van je eigen kwaliteiten en kracht.

verlangenDan pas kan je groeien.

Waar kan jij nu van groeien? Wat heb je nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *