april 21, 2015 Janine Wolfs

3 Tips om jezelf meer “zichtbaar” te maken op de arbeidsmarkt.

Heb jij ook weleens moeite met jezelf laten zien. Of jezelf laten horen? Ik hoor het steeds meer van klanten. Of het nu gaat om positioneren op je huidige werk, of solliciteren of een eigen bedrijf(je) starten, in deze tijd vergt het van je dat jij jezelf laat zien. Online en offline.

Daarom hier 3 tips om jezelf meer te laten zien:

nummer 3Tip 1 Begin klein.

Kies een actie waarbij jij het gevoel hebt dat het wellicht een beetje uit je “comfort-zone” ligt, maar niet meteen mijlenver. Dus als jij bijvoorbeeld nog nooit op een netwerk-event bent geweest, ga dan de eerste keer samen met iemand anders of kies een bijeenkomst uit, die voor jou goed voelt. Het gaat er niet om dat je meteen enorme resultaten behaalt, maar dat je een begin maakt en energie en jezelf in beweging brengt.

Tip 2 Je moet niets.

Ga op zoek naar jouw motivatie om jezelf te laten zien. Hoe graag wil jij het zelf? Waar heb je het voor nodig? Hoe graag wil je dat? Als je vertrekt vanuit je motivatie, voelt dat heel anders dan als je het doet “omdat het moet”. Blijf bij jezelf.

 

Tip 3 Bedenk: NIET de hele wereld zit naar jou te kijken!netwerk

Dit hoor ik van veel mensen: ze hebben het gevoel dat de hele wereld zit te kijken, wanneer zij voor de eerste keer iets zeggen op Twitter, of Linkedin of Facebook. Of als zij op een bijeenkomst binnen lopen.
Weet je: dit is niet zo! Heel veel mensen weten niet dat jij voor de eerste keer iets plaatst, en zijn eigenlijk ook helemaal niet zo met jou bezig. Het internet en online platforms zijn erg vluchtig, het een wat meer dan het ander. Zo definitief het voor jou voelt, zo vluchtig is het vaak in de werkelijkheid.

wees jezelf

Tuurlijk moet je voorzichtig zijn met privé foto’s plaatsen, die  “niet helemaal maar door de beugel kunnen”of die je imago kunnen schaden. Maar ik ga ervan uit dat je een weldenkend mens bent, dus dat sowieso niet doet. 😉
Dus bij deze wens ik je succes en vooral heel veel plezier bij het jezelf laten zien, op jouw eigen manier.

Heb je hulp nodig bij jezelf profileren en positioneren? Ik help je graag.

Misschien is het ook interessant om het volgende artikel te lezen: 3 tips voor mensen die moeite hebben met beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *