augustus 24, 2020 Janine Wolfs- Robben

In 1998 heb ik mijn eerste NLP cursussen en -opleiding gevolgd. Het waren cursussen en opleidingen waarbij ik heb leren coachen en het was vanaf het eerste moment liefde op het eerste gezicht. Ik vond het superleuk om heel “schoon” en “clean” te coachen en dat leerde ik bij deze opleiding.

We oefenden in twee- of drietallen en we waren de ene keer de coach, en de andere keer “de klant” met een vraag. Dat werkte supergoed want het was niet alleen oefenen , maar ik leerde daadwerkelijk veel over mezelf.

Een van de veelgebruikte opmerkingen tijdens mijn inbreng als klant., was dat ik zei : “Tja, dan raak ik van mijn padje af”, of “ik ben weer helemaal van het padje af”. Destijds een grappige of luchtige manier van zeggen dat ik dingen aan het doen was, die niet meer goed voelde voor me. Ik dreef te ver af mezelf, mijn intuïtie, van de kern. En hierdoor raakte ik dan verward en vaak ook onzeker.

Door te worden bevraagd, te worden gecoacht, werd ik me bewust van WAAR en HOE dat dan gebeurde , waardoor ik weer terug kwam bij mijn kern en mijn goede gevoel. In mijn geval ging dat vaak gepaard met een helder “hoofd” en opgelucht en blij gevoel.

Kortom: door de dingen (feitelijk) op een rijtje te zetten, kwam ik weer bij mijzelf uit. Bij mijn bewustzijn. En hierdoor kon ik weer met een helder hoofd en blij licht gevoel mijn keuzes maken. die goed voelden voor mij en mijn naaste omgeving.

In mijn contact met klanten, merk ik dat dit ook vaak voor anderen geldt. Soms ben je zover van je padje af, dat je niet meer weet hoe je erop terugkomt. Soms gebeurt er teveel in je omgeving, dat je “verdwaalt” in de omstandigheden en oplossingen. Ik help klanten weer terug te komen op het “padje”. Dat gaat namelijk soms nou eenmaal makkelijker met de hulp van iemand. 😉

Heb jij hulp bij de dingen op een rijtje te zetten? Maak dan hier een afspraak.