november 22, 2022 Janine Wolfs- Robben

Laatst was ik met een klant aan de telefoon. We kregen het over mijn Bijzonder Kleurboek en de link met het coachen.

Ik weet niet of het nodig is dat er een link is , maar in ieder geval ben ik als mens de link tussen deze twee. En dan met name het “creatieve”spontane deel van mezelf.

Want tijdens het het tekenen geef ik me over aan datgene wat me te binnen valt. “Iets”geeft mij de energie en lijnen die ik teken. Ik heb geen plan van tevoren en weet nooit hoe iets er verder uit gaat zien. Ik weet ook niet hoe lang ik erover ga doen voordat een tekening “klaar”is. Dat is ook oké.

Dat “iets” is datgene wat groter of meer omvattend is dan mijn denken. Daarom is het ook zo rustgevend om te doen, omdat ik niet hoef te denken. Wellicht herken je dit als je sport, of aan yoga doet, schildert of gewoon lekker een avond uit dansen bent.

Datzelfde deel zit ook met mij aan tafel als ik een coachgesprek heb.

Hierdoor kan ik een gesprek blanco ingaan en inspelen wat de klant wil bespreken, binnen het kader van het traject.

Alle gesprekken hebben de intentie om de klant datzelfde deel in zichzelf te ervaren. Terplekke. Dat stuk waar er ruimte en vrijheid is, waardoor je naar jezelf kunt luisteren en kijken als een waarnemer, als een buitenstaander. Waardoor je ziet wat je doet en welke mogelijkheden er allemaal voor je zijn. Om deze nieuwe mogelijkheden te laten ontstaan. Je bedenkt ze niet, ze worden je gegeven of “ingefluisterd”.

Op deze manier kun je patronen doorbreken en vanuit vrijheid kiezen voor wat jij wilt.

Op deze manier kun jij je eigen leven creëren, omdat je weet dat je altijd een keuze hebt. De keuze om te kiezen voor  ontspanning i.p.v. stress, de keuze om constructief op een ander te reageren i.p.v. roepen of  schelden, de keuze om je baan op te zeggen of deze met dankbaarheid te behouden. De keuze om iets leuks te gaan doen of een tweede zak chips leeg te eten en je daarover rot te voelen. De keuze om de regisseur te zijn van je eigen leven.

Dus creatief zijn is niet alleen maar voor diegene die goed kunnen schrijven, tekenen, zingen, dansen.

Het is ook beschikbaar voor diegene die de ruimte en vrijheid in zichzelf willen ervaren om hun eigen leven vorm te geven.

Als jij je hierin kent en je hebt een vraag, ben je wellicht bij mij als coach aan het juiste adres.