november 16, 2014 Janine Wolfs

kleurenOok jij hebt creatiekracht.  De kracht om je eigen werkelijkheid te creëren. Creatiekracht kan je vergelijken met fysieke kracht. Het is een kracht, een spier, die je kunt ontwikkelen om je gedachten en gevoel positief voor jezelf in te zetten.

Creatiekracht is de  kracht van focus en aandacht, waarbij je kiest voor overtuigingen en gedachten, beelden maar vooral gevoelens die jou dienen. En die bij je “klikken”.

Het is ook de kracht van visualiseren MET GEVOEL. Een beeld kiezen wat je mooi vindt, is niet voldoende. Het beeld moet echt iets met je doen. Je mag er blij of zelfs zielsgelukkig van worden. Of zonder beeld een gevoel oproepen waar je erg blij van wordt.

schilderijBij creatiekracht focus jij je op wat je WEL wilt i.p.v. wat je niet wilt. Des te meer jij je focust en dankbaar bent, des te meer heeft het de ruimte om te groeien als een plantje.

Dus focus je op wat je wel wilt.

Als je nog niet weet wat je wilt, dan mag je dat gaan onderzoeken. En tot je laten komen. Dat is een interessant proces. Hoe zo’n proces verloopt niet duidelijk vantevoren, dat is bij iedereen anders. Ik heb weleens van een klant gehoord dat ze ineens op een site terecht kwamen waarop een opleiding stond die haar zeer aansprak. Of iemand anders die letterlijk en figuurlijk een toekomstige werkgever tegen het lijf liep. Vooral door er niet mee bezig te zijn kan het tot je komen. Ik persoonlijk heb dat soort “invallen”als ik tijdens een coachgesprek zit, of als ik merk dat het even niet loopt, ga ik naar het toilet of pak ik even koffie.  Dan komen de inzichten vaak. Of soms weleens midden in de nacht. Je intuïtie kent geen tijd en geen ruimte. Het komt tot je wanneer je er klaar voor bent of erom hebt gevraagd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *