maart 8, 2015 Janine Wolfs

Keuzes maken.

Vind jij het ook zo lastig om keuzes te maken? Ook als het gaat om je loopbaan in combinatie met je privéleven? Dan is er wellicht wat meer aan de hand.

Want uiteindelijk zijn keuzes gewoon keuzes: momentopnames.  Ja, ze hebben vaak consequenties, maar dat heeft ander gedrag ook. Dus wat maakt nou dat je het zo moeilijk vindt om een keuze te maken?

Misschien herken je je in onderstaande opties:

– ik mag geen foute keuzes maken.

– ik moet NU weten wat ik later wil worden als ik groot ben

– een keuze kan niet ongedaan worden gemaakt

– wat nu als ik SPIJT krijg?

– wat nu als dit de enige keuze is die ik in mijn leven krijg?

-wat nu als deze keuze me heel veel geld kost?

en ga zo maar door.

Zoals je wellicht al wel leest: de bovenstaande gedachten zijn allemaal gebaseerd op angst.  Wat nu…als…? Wat dan…? Ojee, ojee, ojee.

Angst is een slechte raadgever, dat weten we. Met angst in je hoofd kan je niet helder voelen en denken, kijken, waarnemen.

In een coachgesprek maken we je hoofd en lijf vrij van allerlei belemmerende gedachten en patronen, waardoor je ruimte gaat ervaren om een heldere keuze te kunnen maken. Want dan maak je tenminste een keuze die echt bij je past. Op langere termijn. Goed voor jou en goed voor je naaste omgeving.

Heb jij ook interesse in een leeg hoofd of ken je iemand die daar behoefte aan heeft?  Plan dan nu een coachgesprek of schrijf je in voor een kennismakingsgesprek. 

 

 

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash
Foto boven: photo by Burst on Unsplash

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *