Hoe kom je erachter dat je meer kunt dan je altijd hebt gedacht?

Iedere keer merk ik dat de inhoud van mijn werk veranderd. Natuurlijk blijf ik wel een coach, maar de inhoud van de gesprekken en de soort klanten variëren.

Zo heb ik dit moment steeds meer mensen die op zoek zijn naar  “ander” werk, maar vooral ook naar “zichzelf”. Heerlijk vind ik dat, als mensen iets verlangen maar vaak niet weten wat. En omdat dat onzichtbare, het gevoel zichtbaar te maken, naar boven te halen alsof je een schatkist met diamanten en goud opgraaft en je er goed naar gaat kijken,. Het liefst ook nog onder bewondering en met vreugde. Want wat is het fijn om dingen van jezelf te vinden die je nog niet had gevoeld of gezien!

Vanochtend zei ik tegen een klant, het is alsof je je hele leven denkt dat je een koffiepot bent. En dan opeens erachter komt, dat je ook de koffie, de suikerklontjes en de melk bent. En dat je houdt van sterke koffie, en soms ook gewoon van thee. En vervolgens kom je er ook achter dat bij die koffiepot hele mooie kopjes of mokken horen, met zilveren lepeltjes en een melk en suikerset.

 

Wat ik wil zeggen is, dat je veel meer bent dan je altijd hebt gedacht. Het is logisch dat je denkt een koffiepot te zijn, want zo wordt je opgevoed en geconditioneerd. Je weet niet beter.

Totdat je dat wel weet.

Zo ging het ook bij mij. Iedere keer dat ik in een crisis of dip zat, vond ik uiteindelijk een juweel. In mezelf. Ik liet beperkende gevoelens en gedachten los en kwam er steeds meer achter wie ik werkelijk ben. Ik bleek veel meer te voelen, kunnen en zijn , dan ik dacht. Voorbeeld van zo’n moment, was de geboorte van mijn oudste dochter die ik 17 jaar geleden kreeg als “alleenstaande moeder”. Dat was in eerste instantie niet de planning en echt wel een “crisis”. Maar  gedurende de zwangerschap wist ik 1 ding heel zeker; ik wilde dit kindje krijgen. En ik wist wat ik moest doen. Ook toen ze geboren was. Ik heb geen seconde getwijfeld aan mijn liefde voor haar en heb haar met hulp van anderen opgevoed de eerste jaren van haar leven.

DUS: Luisteren naar je gevoel is essentieel bij persoonlijke groei. Zodat je bewust gaat leven en voelen.

De TIP is dan ook: vraag jezelf meerdere keren per dag af: hoe voel ik me? Word ik hier blij van?

Meer hoef je niet te doen in het begin.

Op deze manier kan je je eigen geluk vergroten. Iedere keer opnieuw.

Te gek vind ik dat. 🙂