juni 13, 2018 Janine Wolfs- Robben

Ik was afgelopen jaar bij een concert van Pearl Jam. Ik ben al “fan”van deze band sinds dat ze bekend werden, maar had ze pas 1 keer live gezien . Dat was op Pinkpop ongeveer 25 jaar geleden.(wat vliegt de tijd).

Hoe dan ook, mijn man en ik hadden gezegd tegen elkaar dat als ze nu weer naar Nederland zouden komen dat we dan toch echt zouden gaan. Dus zo gebeurde het.

Dinsdag 20.00 uur in de Ziggo Dome in Amsterdam. Wat een gave zaal en wat een sfeer. Als je zelf weleens bij een dergelijk concert of ander groot evenement bent geweest dan weet je hoe het voelt. Het waren zoveel verschillende indrukken bij elkaar…

Nu vandaag, the day after, geniet ik na en komen de inzichten. Hoe bijzonder is het als je met je talent jezelf en anderen blij kunt maken?

Nu hebben de mensen van een band een zichtbaar talent. Maar heel veel talenten zijn niet zo zichtbaar en daar worden mensen nog al eens onzeker van. Klanten komen dan met opmerkingen als:

  • ik heb geen kwaliteiten
  • ik heb geen bijzondere kwaliteiten
  • ik kan wel dingen “goed”, maar ja, er zijn al zoveel mensen die dat goed kunnen etc.

Toch is het zo belangrijk om je bewust te worden  van wat “je goed kunt”. Want die kwaliteiten, die vaardigheden maken jou tot wie je nu bent. Je bent continu in ontwikkeling en dus je kwaliteiten breiden zich uit en vermeerderen zich.

Je “denkt”dat ze niet zo bijzonder zijn, maar dat zijn ze wel.

Leren genieten van wat je nu hebt en kunt is de eerste stap. Dan komt het plezier vanzelf en kun je een bodem gaan maken voor jezelf, die alleen nog maar groeit en en groeit en groeit…..