augustus 28, 2018 Janine Wolfs

Het loslaten van “willen-weten-wat-je-wordt-als-je-later-groot-bent”.

We zijn er eigenlijk min of meer mee opgegroeid. Dat je moet weten wat je wilt worden later als je groot bent. Soms is het zo sterk dat zelfs klanten van in de 40 het gevoel hebben dat ze een beetje “mislukt” zijn omdat ze dat nog steeds niet weten.

Heel jammer, want dat gevoel van mislukt zijn gaat je wellicht niet verder in de goede richting helpen.

Dus soms zeg ik tegen klanten dat ze het beste dat even kunnen loslaten. Want als je het loslaat dan……wat krijg je dan?

Juist: RUIMTE.

En door die ruimte word je als het ware even helemaal “schoon” van binnen, voel je je ontspannen. Alsof je met een schoon gepoetste bril kunt gaan kijken naar welke mogelijkheden hebt.

IN HET HIER EN NU.

Want daar gaat het om. Dat je even in het hier en nu komt: uit je verwachtingen (van anderen), uit de druk die je ervaart en uit het rot gevoel wat je misschien hebt. Want in het hier en nu kun je een keuze maken voor in welke richting je gaat zoeken en uitproberen. Een keuze die goed of vrij voelt.  Om bijv. eens een tijdje even helemaal niets te doen, je aandacht te verleggen naar andere dingen zoals je zolder opruimen of je kinderen extra aandacht geven of op de bank te liggen met een goed boek.

Het maakt niet uit wat je doet, het gaat erom dat je uit het karrenspoor komt waar je misschien al jaren in zit. Want die brengt je nu niet verder.Je hoeft niet te weten hoe de toekomst eruit ziet, wat- je- wordt- later- als- je- groot -bent. Het gaat erom dat je je fijn voelt in het hier en nu. Dan krijg je vanzelf de ingevingen of ideeën die je verder brengen.

Veel plezier 🙂

Comments (6)

  1. Jen

    Helder stuk, en brengt me naar t hier en NU! Fijn om jou stukken te lezen. Wordt hier altijd blij v en met beide benen op de grond. ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *