december 3, 2014 Janine Wolfs

En dan: aan de slag!

De tijd van denken en bezinnen is nu even voorbij. Je hebt duidelijk welke kant je op wilt met je loopbaan: solliciteren, die nieuwe baan vinden, voor jezelf beginnen. Hoe dan ook, de tijd van actie is aangebroken. Hier 3 belangrijke acties die je kan doen bij het vormgeven van je linkedinloopbaan:

1 Zorg voor een goed ingevuld LinkedIn profiel. Hoe je dat kunt doen, of liever gezegd, hoe je het NIET moet doen lees je in dit artikel. LinkedIn is het grootste professionele netwerk, en biedt een verzameling van interessante banen, ontwikkelingen en groepen die je kunt volgen aangaande je werkinhoud of professie gebonden thema’s.

2 Kies 5 mensen in je netwerk uit die je persoonlijk uitnodigt voor een netwerkgesprek. Kies hierbij een inhoudelijk thema waarop jij jezelf goed kunt profileren EN waar je een goed gesprek over kunt hebben. Voorbeeld: Je bent een onderwijzer die op freelance basis teams binnen het onderwijs wil gaan trainen en coachen. Je thema van de gesprekken kan zijn: “Communicatie met ouders binnen het basis onderwijs moet verbeterd worden”. Plan deze gesprekken en binnen korte tijd zul je merken dat jouw “profiel”gaat leven, op linkedIn, maar ook daarbuiten.

agenda-bijeenkomsten

3 Kies een netwerkgroep bij jou in de buurt. Geef je op en ga er heen. Laat jezelf zien en ervaar hoe je het vindt om te doen. Een voorbeeld van een dergelijk netwerk zijn de Open Coffee bijeenkomsten. Netwerken gebeurt overigens niet alleen op de netwerkbijeenkomsten, maar eigenlijk overal wel. Al doende leert men.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *