september 18, 2015 Janine Wolfs

verandering

Denk jij na over een carrière switch?

Laatst sprak ik een bekende die nadacht over een carrière switch. Hiermee bedoelde zij dat ze er over nadacht na jarenlang in dezelfde branche actief te zijn geweest, een andere rol en/of functie te vervullen in een andere branche. Ik zie dat bij meer (potentiële) klanten.

De redenen hiervoor zijn uiteenlopend:

  •  ze vinden geen vervulling meer in de huidige branche omdat ze zelf iets anders willen;
  • ze niet meer kunnen groeien;
  • de branche aan het verdwijnen of aan het veranderen is;
  • ze twijfelen over de combinatie tussen hun persoonlijkheid en de functie;
  • en ga zo maar door.

Maar hoe pak je dat nu aan zo’n “carrière switch”? (of noem het andere invulling van je loopbaan, of branche-overstap of wat dan ook… 😉 ). overstap

Het belangrijkste is om te beseffen wat de verbindende elementen zijn tussen de huidige en gewenste situatie. Wat blijft er hetzelfde? wat wil je blijven doen en waar ben je goed in?

Tevens is de volgende vraag: wat wil je dat er verandert? Wat wil je anders zien in je nieuwe situatie? Waar wil je echt “vanaf”…?

Wellicht roepen deze vragen nog meer vragen op. En dat is ook de bedoeling,  want er is geen pasklaar antwoord. Jouw loopbaan is jouw creatie en mag/kan je invullen zoals je dat wilt. De ruimte nemen om antwoord te krijgen op je vragen is belangrijk. Want hierdoor krijg je ook (meer) ruimte voor jezelf, voor wie je nu werkelijk bent, wat je moet leren accepteren en wat je kunt veranderen.En dat geeft meer rust, voldoening en plezier.

Dus ga aan de slag en stel jezelf wat kritische vragen. Daar kom je vast verder mee. Mocht je hierbij hulp willen dan kan je nog altijd contact met mij opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *