oktober 8, 2013 Janine Wolfs

De werking van je missie voelen….

Laatst had ik een coachgesprek met een jonge vrouw en we hadden gesproken over haar gebrek aan zelfvertrouwen in een specifieke privé-context. Door wat dieper hier op in te gaan kwam ze tot het inzicht dat ze op haar werk erg veel zelfvertrouwen voelde, maar niet in die privé-context.

Ik vroeg haar: wat zou je mee willen nemen van je werk naar thuis? En andersom?

Het werk wat ze verfoeide bleek een bron van zelfvertrouwen te zijn : allerlei vaardigheden die ze daarin had opgedaan kon ze ook thuis gebruiken, maar deed het niet.  Gewoon, omdat ze er nooit bij stil had gestaan. Het ging hierbij om vaardigheden als “onderhandelen”, nee-zeggen, initiatief nemen.

Als een specifieke context een eilandje is, dan heb jij als schipper meerdere eilandjes om je heen. Jij zit op je schip en vaart van de ene context naar de andere. Waarom zou je alles achterlaten op de afzonderlijke eilandjes? Waarom zou je niet eens iets mee nemen van eiland “hobby” naar eiland “vergaderingen op het werk” ? Wat gebeurt er als je dat doet?

eilandjes

Want wat is de verbindende factor tussen al die eilandjes?

Juistem. Dat ben jij. IN jou zitten al die kwaliteiten en vaardigheden en onze patronen (gewoontes) bepalen of we ze inzetten in een specifieke context. Dus je kan je patronen doorbreken als je een vaardigheid inzet in een andere context. Omdat je dat wilt. Omdat het je verder helpt.

De werking van je missie is dat je een soort van “stromen”ervaart in jou en tussen jouw “eilandjes”.

Vraag: in welke context zou je je anders willen gedragen? In welke context doe je dat al? Wat gebeurt er als je dit gedrag gaat toepassen in de gewenste context?

Ik lees graag je bevindingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *