mei 27, 2015 Janine Wolfs

De kracht van zien wat je allemaal al bereikt hebt….

Meer willen, iets anders willen, van koers veranderen, ontevredenheid, leven in de toekomst….stress, doorgaan, doorgaan, doorgaan….

Het lijkt wel de teneur te zijn van de laatste tijd. Mensen willen iets anders en zoeken dat in iets anders. Tevens zijn het die mensen die zo weinig terug kijken naar wat ze al hebben bereikt. Ja, het is prima om doelen te stellen, maar zie je ook wat je allemaal hebt bereikt? Zolang je niet tevreden kunt zijn over het nu, lijkt het me zinloos om nog meer te willen, zodat je dan wel tevreden kunt zijn.

Wat maakt dat mensen niet tevreden zijn?

Vaak is dat onrust. Of omdat ze bepaalde eisen en verwachtingen hebben ten aanzien van hun onderneming, hun loopbaan , de partner of zichzelf.

Maar wat nu als het je gewoon niet lukt om te voldoen aan die eisen? Dan zou het misschien veel meer opleveren als je ziet wat er WEL allemaal is. Want opnieuw: waar je aandacht aan geeft, dat groeit. Dus; des te meer je de fijne en goede dingen voelt in je huidige situatie, des te beter jij zult voelen.

Je kan het vergelijken met het zaaien van nieuwe zaden. Je blijft maar zaaien, dan weer links, dan weer rechts. Maar ondertussen ben je vergeten dat je vorig jaar vlak voor je neus had gezaaid en dat daar nu de plantjes groeien!

Prima om alvast verder te gaan met zaaien, maar denk er ook vooral aan om te oogsten en te genieten van je oogst. Er zitten vaak veel lessen en inzichten in, waardoor het makkelijker en minder moeizaam wordt je volgende oogst binnen te halen.

Dus geniet,

en neem rust om te genieten.

Het is er allemaal al. Maar je moet het wel willen zien.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *