oktober 6, 2016 Janine Wolfs

Ben jij het ook beu? Geen paniek.

Laatst was ik ergens op de koffie samen met mijn vriend die werkzaam is als ZZP-er in de bouw. De persoon (vanaf nu collega X) waarbij we op de koffie gingen is ook werkzaam in de bouw en zij kregen en gesprek over hoe het gaat met hun werkzaamheden.

waar ben je mee bezigCollega X gaf aan dat het helemaal niet zo lekker ging. Hij heeft genoeg te werken, erg veel zelfs, wat alleen maar gunstig is natuurlijk. Klanten zijn tevreden en geven zijn naam door aan anderen. Dus het werkt stroomt als het ware binnen, maar zijn zin om te gaan werken werd steeds minder. “Nu het financieel goed gaat, begin ik me af te vragen waarvoor ik het eigenlijk allemaal doe”. zei hij. Hij nam als het ware afstand van zijn situatie om te kijken wat er nu aan de hand is.

Ik zei tegen hem dat het in mijn optiek een goed ding is om op te merken dat je niet meer tevreden bent .  Hoezo? vroeg hij me en ik vertelde hem hoe ik dat tegen kom in mijn werk als coach.

verlangenAls je merkt dat je het ene hebt bereikt komt het andere. In eerste instantie wil je bijvoorbeeld dat je rekeningen en huis wordt betaald en dat je voor je kinderen kunt zorgen, en als je dat dan bereikt hebt kan je je een soort van “leeg”voelen. Dat geeft aan dat er weer ruimte is voor je volgende stap. Je wilt bijvoorbeeld niet alleen maar werken voor het geld , maar ook merken of voelen dat je meer rust krijgt of ruimte voor jezelf. Dat je wilt groeien in het volgende stuk. Als je jezelf de ruimte geeft om je ontevredenheid te voelen, kun je ook gaan uitfilteren wat dan precies is. En weet je meteen ook wat je wilt. Wat je nieuwe verlangen, doel is of welke kant je op wilt gaan. Dus het is prima om te zeggen dat je het zo beu bent.

Op deze manier houd je jezelf tevreden en kun je je werk met steeds meer plezier volbrengen. Je gaat steeds meer naar invulling (van je loopbaan of leven) waar JIJ blij wordt.

fietsDit geldt overigens niet alleen voor ZZP-ers, maar ook voor mensen die in loondienst werken. Als je al heel lang op zoek bent naar “iets”, dan is het heel fijn als je dat vindt of krijgt. Vervolgens klopt het volgende verlangen weer bij je aan. Eigenlijk heel natuurlijk. Want als je eenmaal kunt lopen, wil je ook leren fietsen, of skaten, of schaatsen.

Je blijft jezelf uitbreiden. Je blijft groeien. En dat is fijn (en misschien wel essentieel) voor jou en daardoor ook voor je omgeving. Dus geef jezelf de ruimte, voel wat je voelt en have fun! 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *