oktober 8, 2015 Janine Wolfs

3 TIPS voor mensen die moeite hebben met BEGINNEN

“Ik weet wat ik wil maar weet niet waar ik moet beginnen” Hoor jij het jezelf zeggen? Dan zijn hier 3 tips voor jou HOE je een begin kunt maken.

– BRAINSTORMEN: zoek verschillende manieren HOE je het kunt gaan doen. Dat betekent vaak; creatief gaan brainstormen over mogelijke volgende stappen. Stel jezelf de vraag: HOE kan ik nu x gaan doen?  Laat vervolgens je creativiteit vrij. Maak eventueel een mindmap als je visueel ingesteld bent, of spreek een bandje in als je auditief ingesteld bent. Als je klaar bent met brainstormen kan je een keuze maken. En kies dan die stap die het meest makkelijk is. Het gaat erom dat je in beweging komt, niet dat je meteen je eindpunt al weet.

– HULP INVRAGEN; kom je zelf niet op gang met je brainstorm? Google je vraag dan eens. Kijk eens hoe anderen dat hebben gedaan of nog steeds doen. Bespreek het met een collega/goede vriendin of een coach. Kies daarbij datgene wat het beste met jou resoneert. Wat je ook kan doen is je vraag plaatsen op de #durftevragen site of facebookpagina (of je komt naar een bijeenkomst 🙂 ). Je zult merken dat mensen meteen je verder gaan helpen. En je energie gaat stromen……

– GEEF JE VRAAG DE RUIMTE: als je meer een gevoelig of intuïtief mens bent, stel dan je concrete vraag (help me met…..) aan je intuïtie. Schrijf het op een papiertje en laat het vervolgens los. Doe vervolgens niets meer met je vraag, Ga verder met een ander klusje en je zult merken dat er in de loop van de dag(en) iets op je pad komt wat je verder helpt. Als je wat actiever een antwoord wilt op je vraag, trek dan een kaart of sla een boek open op een willekeurige pagina, met de vraag in je hoofd. Zo kun je ook antwoord krijgen op je vraag.

Het mooie van dit proces is dat je geblokkeerde energie weer gaat stromen. En je verbind je jezelf met je intuïtie, met anderen, maar vooral met je doelen. En zo kom je weer in de flow…..

Heb jij nog tips voor mensen die moeite hebben met BEGINNEN? Laat ze hierachter, ik lees ze graag!

Zoek jij een steuntje in de rug om te beginnen aan jouw idee?

Maak nu een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *