oktober 12, 2016 Janine Wolfs

3 Manieren om afstand nemen.

Ken je dat, dat je het gevoel hebt ergens middenin te zitten en niet weet hoe je eruit kunt komen? Vaak helpt het dan om even afstand te nemen. Dat kan je doen door:

afstand-nemen1     Fysiek even weg te gaan van de situatie (loop naar het toilet, de kantine, even naar buiten , haal een frisse neus, ga een stukje wandelen). Je zinnen verzetten, dus even andere zintuigen gebruiken dan je gewend bent. afstand nemen

2    Jezelf af te vragen: wat gebeurt er hier nu eigenlijk? Wat maakt dat ik me….voel? Hierdoor creëer je ruimte tussen je emoties en acties. Een time-out als het ware. In deze time-out kan je zien wat er gebeurt en kan je nieuwe keuzes maken (bijvoorbeeld ander gedrag vertonen).

bioscoopzaal3      Naar jezelf te kijken in de situatie alsof je naar een film kijkt. Wat zie en hoor je de hoofdpersoon doen? Wat doet dat met anderen in dezelfde ruimte? Wat kan je hiervan leren? Wat zou je die persoon adviseren?

Door afstand te nemen krijg je soms inzicht of OVERZICHT. De dingen worden weer helder: je kunt ze relativeren omdat ze in het juiste perspectief worden geplaatst. En je staat weer met beide benen op de grond.

Vraag een coachgesprek aan als je hierbij ondersteund wilt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *