september 27, 2012 Janine Wolfs

gouden lampenHeb jij  in je werk weleens te maken met coaching? Loop je hier weleens in vast?

Ik geef je hierbij 3 basale tips om je coaching te verbeteren. Deze tips hebben voornamelijk te maken met de voorwaarden van een geslaagd coachtraject.

1    Zorg altijd voor een helder kader; waarom zit je bij elkaar, welke toestemming heb je om de ander te coaching, wat zijn hierover de afspraken? Als deze er niet zijn; maak ze dan. En hou je eraan. Alles begint met helderheid.

2 Wees je bewust van je eigen invullingen &  belangen die jij hebt bij de ander zijn doel. Laat deze vervolgens los. Je kan iemand niet zuiver coachen als jij het tempo en de weg wilt bepalen. Als je deze niet los kunt laten vanwege “verplichtingen”of andere afspraken (bv. als leidinggevende), stuur dan de persoon naar een externe onafhankelijke coach.Daarvoor ben je bij mij aan het juiste adres . Erken dat jij simpelweg niet de juiste persoon bent om de ander daadwerkelijk verder te helpen.helderheid

3 Start met een helder doel: wat wil de klant bereiken? En blijf bij deze vraag. Wijk er niet van af, mits het aanvullend is op het te bereiken doel. Dit i.v.m. timemanagement en ecologie van de klant. Als iemand bij je komt voor het verbeteren van haar zelfvertrouwen, ga je niet onderzoeken waarom ze geen hobby’s heeft, Niet relevant.

Tot zover deze 3 gouden coachtips.

Pas ze toe en kijk wat het jou en de klant oplevert. Ik hoor graag je ervaring.happy 2

Succes!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *